Pyrus: Alletiders nisse

Pyrus: Alletiders nisse

1 sæson19950 min / AfsnitKomedie, Eventyr
7.1
For alle
S01Sæson 1
24 afsnit
Køb denne sæson
Pyrus i Alletiders nisse - Opgaven
S01E01 0 minutter
1. december. I dag kommer Pyrus hjem på juleferie fra nisseversitetet, og Gyldengrød er så spændt, at han ved et uheld kommer til at trylle vores velkendte Frederik 7. frem. Og så kommer Pyrus. Men kan vi overhovedet kende ham igen? Frk. Brahe er kommet tilbage fra vinterferie, og hun får et sørgeligt brev. Vi skal også møde en helt ny person, Uffe Spage Andersen. Kan det virkelig passe, at han vil nedlægge Rigsarkivet?
Frakr. 9
Pyrus i Alletiders Nisse - Kandida
S01E02 0 minutter
2. december. Gyldengrød og Pyrus får besøg af Pyrus' klassekammerat, læsehesten Kandida. Hun har tænkt sig at blive julen over for at lave skolearbejde sammen med Pyrus, men det var altså ikke lige det, Pyrus havde tænkt sig at bruge sin juleferie til. Samtidig lægger Bertramsen og frk. Brahe planer mod deres nye medarbejder, eller måske rettere modarbejder!
Frakr. 9
Pyrus i Alletiders Nisse - Biblioteket
S01E03 0 minutter
3. december. I dag får vi at se, hvorfor Pyrus ikke er særligt glad for det nyankomne dydsmønster, Kandida. Men han giver hende alligevel et meget sødere kælenavn. Og så skal hun og Pyrus på biblioteket, hvor de møder frk. Brahe, og nu sker der sære ting i Rigsarkivet!
Frakr. 9
Pyrus i Alletiders Nisse - Skabelsen
S01E04 0 minutter
4. december. Bertramsen har ikke rigtigt "hold" på bøgerne, og Andersen vil male, men får hånden i den forkerte skuffe. Gyldengrød, Pyrus og Kandis rejser for første gang sammen dertil, hvor det hele begyndte. Og Bertramsen og Andersen synger duet. Men hvorfor det, og hvor længe?
Frakr. 9
Pyrus i Alletiders Nisse - Årmanden
S01E05 0 minutter
5. december. Kandis og Pyrus prøver at finde ud af, hvornår menneskene begyndte at tro på nisser, og Andersen opdager frk. Brahes lille nissehemmelighed i arkivet. Nisser er nok det sidste, han tror på. Pyrus, Kandis og Gyldengrød møder en ret farlig viking, og Andersen mangler noget til sin nye computer. Er det Bertramsen eller nisserne, der har været på spil?
Frakr. 9
Pyrus i Alletiders Nisse - Elverhøj
S01E06 0 minutter
6. december. Andersen har opholdt sig i arkivet hele natten for at lede efter sin "switch", men heldigvis har Bertramsen den, han mangler. I mellemtiden har Pyrus fundet selvsamme "dims", og den vilde jagt går gennem arkivet. Og så rejser de tre nisser til Fantasiens Land, hvor elverpigerne udfordrer Pyrus til en danse-dyst. Det plejer at være farligt at danse mod elverpigerne, mon Pyrus klarer den?
Frakr. 9
Pyrus i Alletiders Nisse - Gårdboen
S01E07 0 minutter
7. december. Kandis "går glad i bad", men Gyldengrød og Pyrus må indrømme, at det er mange år siden, de har sidst har været i bad. Herefter skal Pyrus og Kandis tilbage til år 1539 for at finde ud af, hvad det betyder, når "den røde hane galer". Er det noget med Djævelen eller noget med nisser? Samtidig tror Bertramsen, at han er ved at blive syg, for han ser nisser alle vegne.
Frakr. 9
Pyrus i Alletiders Nisse - En lang næse
S01E08 0 minutter
8. december. Kandis vil i bad, men der er ikke noget vand. Og Bertramsen kan ikke få sin morgenkaffe. Andersen har brug for vand til sin halsbrand, men hvor skal de få det fra? Nisserne rejser videre i historien til Sidse, der vil drille Nis Gårdbo med peber i grøden. Det kommer der en lang næse ud af!
Frakr. 9
Pyrus i Alletiders Nisse - Drilleri
S01E09 0 minutter
9. december. Andersen vil bevise, at det gamle system i arkivet er for langsomt. Bertramsen og frk. Brahe vil bevise det modsatte. Hvem vinder? Pyrus er i drillehumør, og Bertramsen får sig en slem forskrækkelse i arkivet, da Pyrus lægger en fælde. Så blander Kandis sig i drilleriet, og Andersen tror ikke sine egne øjne!
Frakr. 9
Pyrus i Alletiders Nisse - Højt at flyve
S01E10 0 minutter
10. december. Andersen ringer til Bertramsen og meddeler, at han møder senere. Det er en stor fristelse for Bertramsen, der sætter sig til Andersens computer. Da frk. Brahe ankommer, er hendes far parat til at flygte for ikke at komme i fængsel! Kan hun redde ham? Nisserne rejser til Sverige, hvor et menneske har prøvet at være nisse. Det bliver en temmelig flyvende oplevelse for Pyrus.
Frakr. 9
Pyrus i Alletiders Nisse - Legen går til nøddebo
S01E11 0 minutter
11. december. Pyrus er i flyvehumør, og til hans overraskelse vil Kandis gerne flyve med. Bertramsen er også i legehumør, men det er Andersen ikke - og dog? Nisserne rejser til Nøddebo for at møde nogle nisselige mennesker. Der møder Pyrus og Kandis næsten sig selv, hvordan kan det gå til?
Frakr. 9
Pyrus i Alletiders Nisse - Med ekstrapost
S01E12 0 minutter
12. december. Det er frk. Brahes sidste arbejdsdag i dag. Men har Andersen helt glemt det? Kan han overhovedet li' hende? Pyrus og Kandis har et mindre skænderi, og Kandis får samme problem som frk. Brahe - kan Pyrus li' hende? Alle tre nisser rejser af sted i en sang, hvor Pyrus både er ved at blive halshugget, er i skudduel med Billy the Kid og møder den allerstørste mand!
Frakr. 9
Pyrus i Alletiders Nisse - Grød og ånd
S01E13 0 minutter
13. december. Pyrus vil skyde, og hans modstander er Kandis. Bertramsen skyder også - både med papirkugler og hårde ord mod Andersen. Pyrus og Kandis skal af sted alene i dag. Gyldengrød kan ikke tage med, og det er ikke så mærkeligt, når vi finder ud af, hvem det er, Pyrus og Kandis skal møde hos Spæk-høkeren. Der oplever Pyrus noget, der slår selv tegneserier!
Frakr. 9
Pyrus i Alletiders Nisse - Vi glæder os i denne tid
S01E14 0 minutter
14. december. Bertramsen begynder dagen med at udgive sig for at være fru Bertramsen. Og så er han så jaloux på Andersen, at han fortæller ham, at frk. Brahe kun viser ham interesse for at redde arkivet. Nisserne rejser slet ingen steder i dag - i stedet ser de dukketeater. Pyrus får som sædvanlig en skør ide, som han får Gyldengrød med på. Det går i sidste ende ud over Bertramsen.
Frakr. 9
Pyrus i Alletiders Nisse - En hidsigprop
S01E15 0 minutter
15. december. Bertramsen må igen i dag gøre op med sig selv, om det er ham, der er skør. Men alligevel får han og frk. Brahe med list Andersen til at bruge sin avancerede computer til deres arbejde. Pyrus og Kandis skal besøge "Nissen på loftet" og finde ud af, hvorfor han var sådan en hidsigprop. Men da Gyldengrød kommer til, får piben en anden lyd - eller rettere, billedet bliver helt forandret, også i computeren hjemme i arkivet.
Frakr. 9
Pyrus i Alletiders Nisse - Billet mrk.
S01E16 0 minutter
16. december. Det er rengøringsdag i arkivet, men midt i skrubberiet opstår en misforståelse, som får Bertramsen til at ønske, at han havde gået til løbetræning og selvforsvar! Og så forsvinder en noget nedtrykt dame i arkivet. Hvor er hun forsvundet hen, og hvad er det for mærkelige ting, hun kan fortælle bagefter? I nissebo beslutter Kandis, at hun må have sine følelser for Pyrus på det rene.
Frakr. 9
Pyrus i Alletiders Nisse - Krig og fred
S01E17 0 minutter
17. december. En dame med en "talende" statue ankommer til kontoret, hvor frk. Brahe og Andersen møder en chokeret Bertramsen. Nisserne rejser til et beskyttelsesrum under Anden Verdenskrig. Der får de en noget "rystende" oplevelse, og Pyrus ender som en statue i skødet på en lille pige. Hjemme ender Pyrus igen som statue, da han vil tale med den anden statue på kontoret. Andersen får et chok, da statuen pludselig taler. Hvad er det, der foregår?
Frakr. 9
Pyrus i Alletiders Nisse - Julebal
S01E18 0 minutter
18. december. Hvorfor danser Andersen med en stol, og hvorfor kan nisserne ikke få menneskerne til at tro på dem? Nisserne bliver enige om, at deres bedste venner er børnene - og så passer det jo godt, at de inde på kontoret netop skal se en børnefilm. Gyldengrød vil trylle Pyrus og Kandis ind i filmen, hvor der både er sneboldkamp og masser af nisser, men pludselig knækker filmen.
Frakr. 9
Pyrus i Alletiders Nisse - Skepticon
S01E19 0 minutter
19. december. Pyrus læser tunge bøger, men hvad er det, han læser, og hvor ender Pyrus og Kandis, da de bliver fanget af robotter og møder en farlig mand, der vil udslette nisseplaneten Julinus? Samtidig sker der underlige ting på Andersens kontor. Og hvem er det, der kommer Pyrus og Kandis til undsætning, er det for sent at redde planeten - og hvad laver Pyrus pludselig i et jagerfly?? Kan det hele gå godt?
Frakr. 9
Pyrus i Alletiders Nisse - Tyrkfejl
S01E20 0 minutter
20. december. I dag får Pyrus besøg, og det er næsten ikke til at forstå, hvad gæsten siger. Samtidig er der ikke nogen, der kan læse noget som helst rigtigt. Det bliver dagens mysterium - eller et af dem, da Uffe Andersen ser en bog skrumpe ind, og Bertramsen er ikke helt sikker på, at alt er, som det skal være.
Frakr. 9
Pyrus i Alletiders Nisse - Nisse-spor
S01E21 0 minutter
21. december. Pyrus har lavet en drilleliste, men Gyldengrød og Kandis vil ikke have, at Uffe skal hade dem. Bertramsen og Josefine er nu så desperate for at overbevise Uffe om nissernes eksistens, at de vil lægge falske spor. Nisserne har fået samme idé, men de lægger rigtige spor. Det bliver ikke spor nemt for Uffe - vil han kunne se, hvad der er hvad?
Frakr. 9
Pyrus i Alletiders Nisse - Et gok i nøden
S01E22 0 minutter
22. december. I dag må nisserne bruge hårdere metoder, og selvfølgelig har Pyrus et forslag. Uffe er efter i går - forståeligt nok - meget mistænksom, men ikke nok med det, han går også i barndom og bliver meget, meget "lille". Og pludselig forsvinder han! Hvor er han, og kan han huske noget, da han dukker op igen? Hvorfor har han så ondt i hovedet, og hvorfor går Bertramsen pludselig også i barndom?
Frakr. 9
Pyrus i Alletiders Nisse - Et lille skridt for en nisse
S01E23 0 minutter
23. december. Gyldengrød har opgivet og begynder at pakke, men så får Kandis en idé til at redde arkivet. Samtidig vil Uffe lave sjov med Bertramsen og Josefine. Det får slemme konsekvenser for Kandis, så Gyldengrød og Pyrus må bryde alle nisselove for at redde hende. Det får Bertramsen, Uffe og Josefine til at tabe både næse og mund.
Frakr. 9
Pyrus i Alletiders Nisse - Hvad er en nisse?
S01E24 0 minutter
24. december. De tre mennesker skal i dag besøge de tre nisser, og alle er i højt humør, indtil Uffe må bedrøve dem med, at han allerede har sendt sin rapport afsted. Heldigvis får Kandis en god idé - Pyrus og Kandis får lov at se ind i deres fremtid, og så må de igen til handling. Spænding til sidste øjeblik - når de det, eller er Pyrus og Kandis' samt alle nissernes fremtid ødelagt for altid?
Frakr. 9

Medvirkende

Martin Miehe-Renard
Martin Miehe-Renard
Instruktør
Paul Hüttel
Paul Hüttel
Jesper Klein
Jesper Klein

Lignende