Krummernes Jul

Krummernes Jul

1 sæson199615 min / AfsnitBørn og familie
6.1
For alle
S01Sæson 1
24 afsnit
Køb denne sæson

Krummernes Jul er en dansk tv-julekalender, sendt på TV 2 første gang i 1996. Den er baseret på bøgerne om Krummerne af Thøger Birkeland. Julekalenderen blev genudsendt i 2001.

Krummernes Jul S01E01
15 minutter
Det er december, og hele Danmark er klar til at fejre jul… men for én (næsten) helt almindelig familie er julen kommet som en stor overraskelse. Vi snakker selvfølgelig om Familien Krumborg – bedre kendt som Krummerne.
Frakr. 9
Krummernes Jul S01E02
15 minutter
Fru Olsen finder Grunks brev til Julemanden i sin lysekrone, og nu tror Grunk, at fru Olsen er Julemanden. Hos Julemanden, altså den rigtige, har de sovet over sig, og det store julestemningsbarometer er helt nede på nulkommanul, fordi der ikke kommer nogle breve.
Frakr. 9
Krummernes Jul S01E03
15 minutter
Julemanden kan ikke læse Grunks brev, for det er skrevet på krimskrams. Vicevært Svendsen er allerede træt af julen og sin julekalender, og to lidt suspekte fyre, Bent og Amigo, kommer til Krummernes hus for at sælge juletræer.
Frakr. 9
Krummernes Jul S01E04
15 minutter
Krummefar og Krummemor vågner ved, at Grunk sømmer en sok til julemanden op på væggen. Krummemor arbejder på at nå frem til december måned i juledagbogen. Og så har Julemanden fået et nyt brev på krimskrams.
Frakr. 9
Krummernes Jul S01E05
15 minutter
Krummefar har lavet en fin julesok med blinkende lys i til Krumme og Grunk, men Grunk er sikker på, at det er Julemanden, der har været på besøg med gaver.
Frakr. 9
Krummernes Jul S01E06
24 minutter
Grunk har sendt fem breve, og det er godt for julestemningen, for Julemanden bliver glad, selv om de alle fem er skrevet på krimskrams. Amigo og Bent sover stadig i juletræerne, og Krumme holder øje med dem.
Frakr. 9
Krummernes Jul S01E07
15 minutter
Svendsen kan læse gammeldags, krøllede bogstaver og fortæller Krumme, at det er et gammelt vers, Krumme har fundet i bedstefars bog. Svendsen siger, at verset kan påkalde Julemanden!
Frakr. 9
Krummernes Jul S01E08
15 minutter
Julemanden bliver glad, da han ser, at det er det rigtige julevers, der er kommet fra Grunk i stedet for kun krimskrams, for nu kan han endelig læse brevet.
Frakr. 9
Krummernes jul S01E09
S01E09 15 minutter
Svendsen er meget træt og sikker på, at han er syg, da han ser hele julemandsfamilien komme ud af skorstenen. Oppe på loftet prøver han at fortælle Krummerne, at julemandsfamilien er gået ind i skorstenen.
Frakr. 9
Krummernes Jul S01E10
15 minutter
Alle sover for længe den 10. december, fordi julemandsfamilien har været på besøg, og det har lavet rod i alting. Svendsen er helt fra den, og han beder Bent og Amigo se efter, om der er nogen i skorstenen.
Frakr. 9
Krummernes Jul S01E11
15 minutter
Julemanden leder efter Grunks navn i den store julebog, men navnet er der ikke, og den maskinmekaniske tingest har mistet kraften.
Frakr. 9
Krummernes Jul S01E12
15 minutter
Julemanden er lykkelig for sit brev fra kærestefolket, og stemningen er gået højt i vejret. Krumme hører Bent og Amigo tale sammen om, at de har hugget juletræerne.
Frakr. 9
Krummernes Jul S01E13
15 minutter
Julemanden og hans familie kommer gennem Svendsens kontor, men han har været hos doktor Hermansen, der siger, han er over anstrengt, og at han ser syner.
Frakr. 9
Krummernes Jul S01E14
15 minutter
Julemanden er ked af, at Grunk synes, han er åndssvag, og at der ikke er kommet noget brev. Krummefamilien kommer til at øve juletræsdans på den forbudte plet, så Krummefar må male fru Olsens loft, som han har lovet.
Frakr. 9
Krummernes Jul S01E15
15 minutter
Krumme venter stadig på sne, men ser to julemænd med gavesække nede i gården. Julemanden og hans familie dukker atter op hos Svendsen, der snart er ret sikker på, at han er blevet helt skør.
Frakr. 9
Krummernes Jul S01E16
15 minutter
Alting er helt skørt. Krumme låner Stines nissetøj, og det passer ham fint, men i skolen begynder nissetøjet at gøre, som det selv vil, og det løfter Hans op på skabet.
Frakr. 9
Krummernes Jul S01E17
15 minutter
Bent opfører sig underligt og ødelægger julegaver. De to drillenisser er ved at blive for vilde, og de stikker igen af fra Julemanden.
Frakr. 9
Krummernes Jul S01E18
15 minutter
Stella og Nova er stukket af fra Julemanden, og der er drøn på de to drillenisser: Stine får en tegning af dem i sin julesok, og de to nisser lægger sig til at sove i Bent og Amigos senge.
Frakr. 9
Krummernes Jul S01E19
15 minutter
Drillenisserne gør fru Olsen mild, så hun inviterer Krummefamilien på hjemmelavet konfekt. I skolen ryger Hans ind i skabet, og Krummes stil forsvinder ud af bogen.
Frakr. 9
Krummernes Jul S01E20
15 minutter
Krumme sover hele natten i pejsen hos Julemanden. Der kommer brev fra Stine om, at Krumme er væk, og Krummefar og Krummemor er helt ude af den.
Frakr. 9
Krummernes Jul S01E21
15 minutter
Oppe hos Julemanden er der gang i den. Julestemningen er kommet i vejret, og der er breve i læssevis. Nede hos menneskene overtaler Yrsa Krumme til at være med i julespillet for Jansens skyld.
Frakr. 9
Krummernes Jul S01E22
15 minutter
Krummerne hygger sig, men desværre kommer Grunk og Krummefar til at lave så megen ståhej, at Viktor får en krystalperle fra lysekronen i hovedet og falder om i buret. Alle i opgangen hjælper med at pynte, så fru Olsen kan vinde sin præmie for årets juleopgang.
Frakr. 9
Krummernes Jul S01E23
15 minutter
Yrsa og Krumme er i Julemandens hus, hvor de møder Amigo. Krumme vil redde Julemanden, og han skal have Amigo til at hjælpe sig. Julemanden og hele familien er helt grå og kan næsten ikke mere huske, hvem de er.
Frakr. 9
Krummernes Jul S01E24
15 minutter
Oppe hos Julemanden hjælper Bent og Amigo med de sidste gaver, men Bent bliver meget bange, da han finder ud af, at de skal rejse med kane. Hos Krummerne danser de allesammen, så fru Olsens lysekrone gynger faretruende, men fru Olsen er ligeglad, og så kommer der en særlig gæst.
Frakr. 9

Medvirkende

Hans Kristensen
Hans Kristensen
Instruktør
Sven Methling
Sven Methling
Instruktør
Jette Termann
Jette Termann
Instruktør
Dick Kaysø
Dick Kaysø
Karen-Lise Mynster
Karen-Lise Mynster
Line Kruse
Line Kruse
Elin Reimer
Elin Reimer
Per Damgaard Hansen
Per Damgaard Hansen

Lignende