Andersens julehemmelighed

Andersens julehemmelighed

1 sæson199315 min / AfsnitKomedie
For alle
S01Sæson 1
24 afsnit
Køb denne sæson

Andersens julehemmelighed er TV2’s voksen-julekalender fra 1993. Den blev vist igen i 1998 og 2016 og er en af de mest sete voksen-julekalendere.

Andersens Julehemmelighed S01E01
15 minutter
1. december. Julemand 39 har ikke passet sit job som julemand tilfredsstillende. Derfor kræver Julemandsrådet, at han skal gå op til reeksamen. I en tombola har rådet lagt sedler med navne på alle de familier, som ikke længere holder jul, og Julemand 39 trækker den berygtede familien Andersen, der ikke har holdt jul i 20 år. Hans opgave bliver nu - på bare 24 dage - at få Andersens til at fejre jul igen.
Frakr. 9
Andersens Julehemmelighed S01E02
15 minutter
2. december. Julemandsrådet har bestemt, at Julemand 39 skal op til julemandseksamen igen. Skæbnen vil, at han får familien Andersen, den vanskeligste opgave julemandsverdenen har kendt til i dens 672 år lange historie. De sidste 20 år har familien Andersen fornægtet alt, hvad der har med jul at gøre.
Frakr. 9
Andersens Julehemmelighed S01E03
15 minutter
3. december. Hvis Julemand 39 ikke kan få familien Andersen til at holde jul, er han ikke længere julemand. Men 39 har en plan. Han vil sende sin assistent Frits - forklædt som gas- og vandmester - ned til den julefjendske familie.
Frakr. 9
Andersens Julehemmelighed S01E04
15 minutter
4. december. Julemand 39 er i overhængende fare for at blive degraderet til nisse. Heldigvis er det lykkedes ham at få anbragt sin assistent, Frits, hos familien Andersen. Det var godt nok ikke et led i planen, at Frits skulle forelske sig i husets unge datter Putte - endda til langt op over nissehuen.
Frakr. 9
Andersens Julehemmelighed S01E05
15 minutter
5. december. Frits er vel ankommet til familien Andersens hjem. Han er allerede håbløst forelsket i datteren Putte, men det lykkes ham dog alligevel at finde et vigtigt spor i sagen - en musetrappe, som han tager med tilbage til Julemand 39.
Frakr. 9
Andersens Julehemmelighed S01E06
15 minutter
6. december. Hvis han vil undgå at blive degraderet til nisse, må Julemand 39 sørge for at få den julefjendske familien Andersen til at fejre jul i år. Hans assistent, Frits, har fundet et spor i sagen - en musetrappe - men han har også forelsket sig stormende i husets datter, Putte, og Frits tænker ikke på andet end at se hende igen.
Frakr. 9
Andersens Julehemmelighed S01E07
15 minutter
7. december. Det er en særdeles vanskelig opgave Julemand 39 har fået af Julemandsrådet. Nu ved han ikke en gang, om det et 19 eller 20 år siden, familien sidst holdt jul. Under et besøg hos familien Andersen har Frits, Julemand 39’s assistent, kastet sin kærlighed på familiens datter Putte. Og ved skæbnens lunefulde mellemkomst får Frits nu mulighed for at møde Putte igen. For den barrikaderede familien Andersen får nemlig endnu engang brug for en gas- og vandmester.
Frakr. 9
Andersens Julehemmelighed S01E08
15 minutter
8. december. Julemand 39 har kun 17 dage tilbage til at afsløre familien Andersens hemmelighed og få Tage, Åse og Putte til at hengive sig til juleriet. Han har stadig ingen spor at gå efter. Frits har godt nok fundet en musetrappe på familiens badeværelse, men hvem, der har lavet den, kan ikke afsløres, for den forelskede Frits har sat sine fingeraftryk overalt på musetrappen. Til gengæld ved Julemand 39 nu, at det ikke er 19, men 20 år siden familien sidst holdt jul. Og det er også gået op for ham, at nogen har fusket med juleannalerne.
Frakr. 9
Andersens Julehemmelighed S01E09
15 minutter
9. december. Julemandsrådet er ved at miste tålmodigheden med Julemand 39. I endnu et forsøg på at løse gåden om Andersens julefjendskhed har 39 sendt Frits ned til familien forklædt som Åse Andersens lillebror, onkel Klavs fra Australien. Frits’ opgave er med alle midler at trænge ned i Tages kælder for at finde spor, der kan føre til en afsløring af familiens hemmelighed. Og det indebærer, at Frits endnu engang skal stå ansigt til ansigt med sit hjertes udkårne: Putte.
Frakr. 9
Andersens Julehemmelighed S01E10
15 minutter
10. december. Den intetanende familien Andersen har taget godt imod Frits, der er forklædt som Åses bror Klavs fra Australien. Familien har det godt - bortset fra Putte, som savner sin gas- og vandmester. Julemand 39 har instrueret Frits om at snuse rundt i det Andersenske hjem og skaffe sig adgang til kælderen. Men Frits føler sig ikke hjemme i sin nye rolle.
Frakr. 9
Andersens Julehemmelighed S01E11
15 minutter
11. december. Hvorfor har familien Andersen ikke fejret jul i 19 år - eller er det 20? Skal svaret findes i kælderen? Julemand 39’s assistent, Frits, opdager, at Tage Andersen - efter at resten af familien er gået til ro - lister ned i kælderen og låser døren efter sig. I stedet for at passe sit job og følge efter Tage, leder Frits efter Puttes hemmeligheder i hendes dagbog, men han bliver overrasket og må gemme sig i et skab.
Frakr. 9
Andersens Julehemmelighed S01E12
15 minutter
12. december. Hvor mange hemmeligheder har familien Andersen egentlig? Julemand 39’s opgave bliver vanskeligere og vanskeligere. Moster Karen har hemmeligheder for hele familien. Tage har hemmeligheder for Åse og Putte, og Putte har hemmelige fornemmelser, som hun skjuler for Tage og Åse. Selv Frits holder noget hemmeligt for Julemand 39. Og hvem har hemmeligheder for hvem i selveste Julemandsrådet?
Frakr. 9
Andersens Julehemmelighed S01E13
15 minutter
13. december. Hvorfor vil familien Andersen ikke fejre jul? Julemand 39 har nu kun 11 dage tilbage til at løse mysteriet, ellers degraderer Julemandsrådet ham til nisse. Julemand 39 har bedt Notarius om at hjælpe sig med at finde Julemand 68, som er den sidste julemand, der har været hos familien Andersen. Frits har opdaget, at familien Andersens datter Putte smuglæser julekataloger under dynen. Det er endnu ikke lykkedes ham at komme ned i Tage Andersens aflåste kælder, men pludselig viser der sig en chance.
Frakr. 9
Andersens Julehemmelighed S01E14
15 minutter
14. december. Julemand 39 har endnu ikke fundet afgørende spor i efterforskningen af familien Andersens julehemmelig­hed. Og der er nogen, der har fjernet vigtige oplys­nin­ger i juleannalerne. Gamle Notarius har lovet 39 at hjælpe med at finde Julemand 68, som er den sidste julemand, der har været i familien Andersens hjem. Moster Karen har forsøgt at få Åse til at huske hin jul for 19 år siden, men det får Åse til at gå helt i baglås. Er denne begivenhed da for evigt gået tabt i Åses bevidsthed?
Frakr. 9
Andersens Julehemmelighed S01E15
15 minutter
15. december. Julemand 39 har sporet Julemand 68, den sidste julemand, der har været hos familien Andersen, til Bahamas. Notarius har lovet at skaffe oplysninger , der kan bringe 68 hjem. Putte er ikke den julejomfru, far og mor tror, hun er, for hun forlyster sig med ju­lekatalo­ger under dynen. Det er ikke lykkedes Frits at trænge ned i Tages hemmelige kælder, og det er måske også lige meget, nu hvor Julemand 39 har rettet sin mistanke mod Åse Andersen. Er hun overhovedet syg? Frits bliver sendt af sted som nat­læge med besked på at foretage en blodprøve på Åse.
Frakr. 9
Andersens Julehemmelighed S01E16
15 minutter
16. december. I sine undersøgelser af familien Andersens forsvundne jul, er Julemand 39 kommet på sporet af den førtidspensionerede Julemand 68, som på mystisk vis lever i sus og dus på Bahamas. Julemand 39’s assistent Frits har i forskellige forklædninger forsøgt at finde spor i sagen. Forklædt som natlæge er det nu lykkedes ham at skaffe blodprøver fra hele familien. Men Frits har hverken lyst til at være læge eller onkel Klavs fra Australien. Han drømmer om at kunne vende tilbage som Puttes udkårne gas- og vandmester.
Frakr. 9
Andersens Julehemmelighed S01E17
15 minutter
17. december. Nu har Julemand 39 kun en uge til at finde familien Andersens julehemmelighed. Han ved, at Putte smuglæser julekataloger, og han har fundet nye oplysninger i hendes blodprøve. Han er også på sporet af den forsvundne Julemand 68. Han ved, at Åse Andersen - selv ved den mindste antydning om den juleaften for 19 år siden - går fuldstændig i selvspind.
Frakr. 9
Andersens Julehemmelighed S01E18
15 minutter
18. december. Julemand 39 er forvirret. Hvilken sammenhæng er der mellem en førtidspensioneret julemand, der lever i sus og dus på Bahamas, en ung og uskyldig pige, der har nisseblod i årene, en lækage i Julemandsrådets kasse, en musetrappe, Åse Andersens tilbageven­dende anfald og Tage Andersens hemmelige kælder. Og hvad skete der egentlig den juleaften for 19 år siden? Findes svaret hos familien Andersen - eller gemmer det sig i julemandsverdenens allerhøjeste cirkler?
Frakr. 9
Andersens Julehemmelighed S01E19
15 minutter
19. december. Julemand 39 har fundet ud af, at der i 19 år er blevet udbetalt penge fra Julemandsrådets kasse til en hemmelig konto. Har det forbindelse med den juleaften, familien Andersen så energisk forsøger at glemme og det faktum, at Putte har nisseblod i årerne?
Frakr. 9
Andersens Julehemmelighed S01E20
15 minutter
20. december. Hvornår kommer Julemand 68 fra Bahamas sin kollega til undsætning? Og hvordan får Julemand 39 sin assistent Frits ned til familien Andersen, nu hvor den rigtige onkel Klavs er kommet på besøg fra Australien.
Frakr. 9
Andersens Julehemmelighed S01E21
15 minutter
21. december. Hvis Julemand 39 skal undgå at blive degraderet til nisse, skal han have helt afgørende oplysninger af Julemand 68, som er på vej hjem fra Bahamas. Tage Andersen har kælderen fyldt med jul, og Putte hun har nisseblod i årerne. Så nu er Åse Andersen helt alene med sit juletraume. Og Frits er blevet afsløret som den falske onkel Klavs fra Australien, da han kyssede Putte.
Frakr. 9
Andersens Julehemmelighed S01E22
15 minutter
22. december. Nu har julemand 39 samlet en vifte af oplysninger, der kan belyse mysteriet om den julefjendske familien Andersen. Putte er nisse - halvt nisse i hvert fald, og hun vil giftes med helnissen Frits, som på det groveste har drevet gæk med familien Andersen, indtil han blev afsløret som den falske onkel Klavs fra Australien.
Frakr. 9
Andersens Julehemmelighed S01E23
15 minutter
23. december. Julemand 39 har lovet Julemandsrådet at forklare alt om mysteriet om den forsvundne juleaften hos familien Andersen. Hvorfor en julemand har fået sendt penge til Bahamas, hvorfor Putte har nisseblod i årerne, om de forsvundne sider i Juleannalerne og om, hvad der skete den juleaften for 19 år siden. Men nogen har puttet sovemiddel i Julemand 39’s elskede portvin. Hvorfor skal han forhindres i at få foretræde for Julemandsrådet og dermed løse sin opgave?
Frakr. 9
Andersens Julehemmelighed S01E24
15 minutter
24. december. I 23 dage har Julemand 39 nu efterforsket sandheden om hin juleaften for 19 år siden hos familien Andersen. Sammen med sin assistent, Frits, har han afsløret detalje på detalje, og han troede, at nu havde han fundet sandheden. Alligevel har han måttet erkende over for Julemandsrådet, at han har draget forhastede konklusioner. Vil det lykkes Frits at gense sin Putte, der kysser så godt? Er der stadig mulighed for, at Julemand 39 kan opklare mysteriet og få den julefjendske Åse Andersen til at fejre jul igen? Og kan Julemand 39 undgå at blive degraderet til nisse?
Frakr. 9

Medvirkende

Niels Olsen
Niels Olsen
Claus Bue
Claus Bue
Søren Hauch-Fausbøll
Søren Hauch-Fausbøll

Lignende

Plot