Pyrus: Alletiders julemand

Pyrus: Alletiders julemand

1 sæson19970 min / AfsnitKomedie, Eventyr
For alle
S01Sæson 1
24 afsnit
Køb denne sæson
Pyrus i Alletiders Julemand - Brevet
S01E01 0 minutter
1. december. I det gamle Rigsarkiv i København bor mennesker og nisser side om side - eller sådan mest oven på hinanden. Rigsarkivar Bertramsen går rundt og leger julemand, fordi selveste det kongelige hof har bedt ham om at sætte en prinsesse fra det fjerne østen ind i de gamle, danske juletraditioner. Prinsessen har nemlig aldrig hørt om Julemanden, men det har de selvfølgelig inde hos nisserne Gyldengrød, Kandis og Pyrus. Og i dag er der nogen, der har puttet guf i Pyrus' julesok. Er det virkelig Julemanden, der har været på spil?
Frakr. 9
Pyrus i Alletiders Julemand - Besøget
S01E02 0 minutter
2. december. Inde hos nisserne er der en farlig ballade. Pyrus er rasende over, at der ikke er noget i sokken. På Gyldengrøds værelse dukker Julemanden op i egen brede person. Pyrus' brev har altså virket! Men nu er Pyrus imidlertid gået i gang med et nyt projekt, og det er nissefarligt!
Frakr. 9
Pyrus i Alletiders Julemand - Titel
S01E03 0 minutter
3. december. Nisserne har Julemanden på besøg, men han har pludselig glemt alt om, hvem han selv er! Så nisserne gør sig alle mulige anstrengelser for at få Julle til at huske. Inde hos Bertramsen og Josefine er kriminalpolitiet på besøg - for der er noget med en temmelig mystisk sag om en Julemand i undertøj!
Frakr. 9
Pyrus i Alletiders Julemand - Myra
S01E04 0 minutter
4. december. Josefine bliver bekymret, da hun hører om Julemanden, der har mistet hukommelsen, men Gyldengrød har en plan: De må genopdage Julemanden og finde ud af alt det, som mennesker har drømt og sagt om ham i mange hundrede år. Så Pyrus og Kandis må rejse 300 år tilbage i tiden og lede efter historier om Julemanden.
Frakr. 9
Pyrus i Alletiders Julemand - Peblinge
S01E05 0 minutter
5. december. Bertramsen vågner og har drømt en uhyggelig drøm om tre små drenge, der får hovedet hugget af hos en slagter. Julle har drømt det samme, og så må nisserne naturligvis undersøge den væmmelige historie. Op på bogen og "litteratum, litterotum, skavillike villikke vok, acceleratum, decelleratum - bum!"
Frakr. 9
Pyrus i Alletiders Julemand - Stop tyven
S01E06 0 minutter
6. december. Bertramsen får brev fra hoffet, som rykker for julemandsrapporten, og den gamle rigsarkivar er naturligvis ulykkelig, for han kan jo ikke skrive rapporten, når Julemanden er forsvundet! For nisserne går turen til Myra for at møde biskoppen igen, men det går ikke helt, som nisserne havde forventet.
Frakr. 9
Pyrus i Alletiders Julemand - En finger
S01E07 0 minutter
7. december. Det banker på døren i arkivet, og udenfor står et lyslevende skelet. Det tror Bertramsen i hvert fald. Men så finder han ud af, at skelettet - som hedder Nikolaj - er bragt med bud. Gyldengrød har imens tryllet en hertug frem. Og ude i arkivet læser Bertramsen i en bog, at der engang var en hertug, der kom hjem med en knogle fra den hellige Sankt Nikolaj!
Frakr. 9
Pyrus i Alletiders Julemand - Den Store Bastian
S01E08 0 minutter
8. december. Julemanden bliver gal og skælder ud, fordi Pyrus ikke opfører sig ordentligt, og på den måde finder nisserne ud af, at Julle ikke blot er rund og rar, men at han også har masser af temperament. Inde på kontoret læser Bertramsen en bog om en anden hidsigprop. Han hed Bastian og dyppede uartige børn i et blækhus! Mon der er nogen, der ender med at blive blå i dagens afsnit?
Frakr. 9
Pyrus i Alletiders Julemand - Børnebispen
S01E09 0 minutter
9. december. Departementschefen kommer på besøg i Rigsarkivet med sin lille nevø, som er en værre knægt, der kun vil lave ballade. Imens er Pyrus og Kandis rejst til en klosterskole i gamle dage, og her møder de en dreng, der er endnu værre end ham i Rigsarkivet: Børnebispen.
Frakr. 9
Pyrus i Alletiders Julemand - Knecht Ruprecth
S01E10 0 minutter
10. december. På kontoret får Bertramsen besøg af en tysker med kæmpestort overskæg og tyrolerbukser, og inde ved siden af er Pyrus og Kandis på vej til Tyskland. Men hvad har Tyskland med julen at gøre, og hvem er den mærkelige mand med klokker om fødderne og fugle i håret, som de møder dernede? Og kender han virkelig Sankt Nikolaus?
Frakr. 9
Pyrus i Alletiders Julemand - Flyv og fej
S01E11 0 minutter
11. december. Mens Gyldengrød er ude i kontoret hos Bertramsen for at sammenligne notater, finder Pyrus tryllebogen. Og uden at nogen ved, hvordan det skete, står der pludselig en kost i nissebo - ikke en almindelig kost, nej, en levende heksekost! Og inden Kandis kan nå at gøre noget, flyver kosten af sted med Pyrus!
Frakr. 9
Pyrus i Alletiders Julemand - La Befana
S01E12 0 minutter
12. december. Bertramsen vågner ved, at rengøringsdamen står og banker løs på ham med en kost. Pyrus og Kandis bliver også vækket med en kost, men det er en italiensk dame, la Befana, der slår løs på dem, og hun er rasende. Og da hun endelig er forsvundet, vil Gyldengrød sende ungnisserne tilbage til fortiden for at møde hende igen!
Frakr. 9
Pyrus i Alletiders Julemand - Kong Volmers Jagt
S01E13 0 minutter
13. december. Gyldengrød har besluttet at hypnotisere Julemanden for at få ham til at huske, for Julle husker bedst, når han sover. Den hypnotiserede Julemand fortæller, at hans navn er Kong Volmer, og at han går i spidsen for en flok djævle og trolde. Det bliver nisserne lidt forskrækkede over, for hvad har det med den søde Julemand at gøre? Og hvorfor har Kandis egentlig lys i håret?
Frakr. 9
Pyrus i Alletiders Julemand - Christian og Christkinds Jagt
S01E14 0 minutter
14. december. Både Gyldengrød og Bertramsen leder efter en gammel skolebog, der engang har tilhørt Christian den 4., og Pyrus bliver glad, for han vil gerne trylles tilbage for at møde kongen.
Frakr. 9
Pyrus i Alletiders Julemand - Julebispen
S01E15 0 minutter
15. december. Pyrus forstår ikke helt det med alle de underlige måder, Julemanden har set ud på, men inden han rigtigt får en forklaring, er alle på vej til fest med kædedans i en gammel lade - i gamle dage.Inde i kontoret står den også på dans, for Josefine har meldt sig selv og sin far til folkedans og syet dragt.
Frakr. 9
Pyrus i Alletiders Julemand - Sinter Klaas
S01E16 0 minutter
16. december. Bertramsen og Josefine får besøg af en biskop Dudu fra Swaziland i Afrika. Han vil gerne på rundvisning i arkivet. Inde hos nisserne er der gang i tryllebogen, og også her dukker der pludselig en sort mand op - det er Swartze Piet, som laver en del ballade i Nissebo.
Frakr. 9
Pyrus i Alletiders Julemand - Santa Claus
S01E17 0 minutter
17. december. Bertramsen bliver ringet op fra kongehuset. Man vil have resultater, for ellers kan prinsen og det halve kongerige blive ganske vrede og aldeles fornærmede. Bertramsen er fortvivlet, men der er vist nogen, der driller. Pyrus og Kandis tager på en lille juletur til New York - for 175 år siden.
Frakr. 9
Pyrus i Alletiders Julemand - Fatter Jul
S01E18 0 minutter
18. december. Gyldengrød er optimist. Han har fundet frem til Santa Claus, og det er tæt på at være Julemanden, som alle kender ham. Men der mangler noget, så Gyldengrød går på internettet i et forsøg på at komme i kontakt med den engelske Julemand. Den eneste, han får kontakt til, er en sur revisor, der regner sig frem til, at der slet ikke findes nogen Julemand.
Frakr. 9
Pyrus i Alletiders Julemand - Spekulatius
S01E19 0 minutter
19. december. Josefine har fundet bøgerne Peters Jul og Kong Vinter frem, men Bertramsen synes, det er noget rod alt sammen, og han er træt af at skulle skrive den der rapport til kongehuset. Men så kommer der heldigvis kager med posten. Pyrus og Kandis er også ude at kigge på godter - de er nemlig på besøg hos en stor, tyk bager i Norge.
Frakr. 9
Pyrus i Alletiders Julemand - Dauw!
S01E20 0 minutter
20. december. Julemanden er i gang med at lære sig Gyldengrøds trylleremser udenad, og inde i arkivet prøver han noget, han slet ikke må, så Pyrus og Kandis pludselig må besøge et stormagasin. På kontoret er Krusø sikker på, at der var narkotika i kagerne fra i går, og han sætter sig for at endevende alt! Der er ikke noget at sige til, at Bertramsen er fortvivlet.
Frakr. 9
Pyrus i Alletiders Julemand - Lykkehjul
S01E21 0 minutter
21. december. Bertramsen klager til kongehuset over, at Krusø forstyrrer ham i hans arbejde, men åh nej, det skulle han aldrig have gjort. I nissebo går det stadig ikke ret meget fremad med Julemanden, og Gyldengrød beslutter, at nisserne skal se, hvad der sker med Julemanden i fremtiden. Der er ikke rare udsigter, hvis vore nissevenner ikke klarer ærterne.
Frakr. 9
Pyrus i Alletiders Julemand - Happy End
S01E22 0 minutter
22. december. Krusø er i landets og kongehusets tjeneste, og det lader han desværre ikke den arme Bertramsen glemme et øjeblik. I nissebo er stemningen ikke meget bedre. Den er faktisk så spændt, at Pyrus og Kandis kommer op at skændes! Gyldengrød finder på en ny måde at få Julemanden til at huske på. Kan det virkelig passe, at det virker?
Frakr. 9
Pyrus i Alletiders julemand - Højt at Flyve
S01E23 0 minutter
23. december. Bertramsen synes bestemt, at han hørte nogle mærkelige lyde fra taget i nat, og Julle hører også, at noget rumsterer deroppe. Noget, der har hove, og som han pludselig kan huske. Det går stadig ikke så godt med Bertramsens rapport til dronningen, så Josefine beslutter at indkalde nisserne til nød-møde. Men Krusø lurer.
Frakr. 9
Pyrus i Alletiders Julemand - Springet
S01E24 0 minutter
24. december. Det er juleaftensmorgen, men Bertramsen vil ikke op. Alt er tabt, siger han. I nissebo ligger Julemanden i sin seng - han er også trist, meget trist. Hvordan skal de nogensinde nå at få styr på hele historien om Julemanden, de har jo kun én dag?! Der er ikke andet at gøre end at begynde at lære det hele udenad - indtil Pyrus får en idé! Men kan han virkelig redde julen med så kort varsel?
Frakr. 9

Medvirkende

Martin Miehe-Renard
Martin Miehe-Renard
Instruktør
Paul Hüttel
Paul Hüttel
Jesper Klein
Jesper Klein

Lignende