Brødrene Mortensens jul

Brødrene Mortensens jul

1 sæson199815 min / AfsnitBørn og familie
6.2
For alle
S01Sæson 1
24 afsnit
Køb denne sæson

14-årige Wilhelm er begyndt at hade julen. Han vil gerne voksen cool, så han kan score Hanne, der arbejder på Svendsens Kaffebar. Men han er for ung og desuden i hård konkurrence med rock’n’roll-Johnny, der er blevet ansat som kaffebarens bud.

Brødrene Mortensens Jul - Dengang jeg var lille Hugo er nervøs for, om julemanden nu også slår et smut forbi Muligvisvej S01E01
S01E01 15 minutter
Der er nemlig sket det, at Hugos storebror Wilhem er blevet forelsket i Hanne. Hun er en rigtig sød pige på 18 år, der serverer nede på Kaffebaren. Wilhem er 13 år og tror, at hvis han er ligeglad med julen, ja så bliver han hurtigere voksen og kan få Hanne som kæreste. Wilhem låner en knallert af gårdsangeren Rudolf og søger budjobbet nede på Kaffebaren. Men Wilhem får konkurrence, da Johnny på 18 år kommer svingende på sin helt nye knallert.
Frakr. 9
Brødrene Mortensens Jul - Krudt og gamle nisser S01E02
S01E02 15 minutter
Hugo tager Bastian, Wilhems tidligere højtelskede nisse, med hen til lærer Roséns flotte julelandskab, som er hele Nedbørsskolens stolthed hvert år. Men da Wilhem opdager, at Hugo har sat Bastian ind i nisselandskabet, finder Wilhem på en frygtelig plan. Wilhem ved selvfølgelig ikke, at skoleinspektøren skal fotograferes til avisen foran nisselandskabet. Hvis Wilhem havde vidst det, havde han nok ikke sat alle kineserne til affyring i det smukke nisselandskab.
Frakr. 9
Brødrene Mortensens Jul - Lakrids og havresupp S01E03
S01E03 15 minutter
Når man har sprængt Nedbørskolens flotte nisselandskab i stykker, har man ikke særlig meget lyst til at gå i skole. Wilhem får pludselig ondt i maven. En stor skål dampende havresuppe hjælper dog altid. Da havresuppen ender på Kaffe-Svendsens hoved nede på torvet, er mor klar over, at Wilhem er rask. På Kaffebaren skal Johnny øve sig som julemand med Svendsens nye reklameskilt. Alt i alt ville det have været en helt almindelig decemberdag på Muligvisvej, hvis der ikke var kommet et mystisk brev til Hugo - signeret JN.
Frakr. 9
Brødrene Mortensens Jul - JN S01E04
S01E04 15 minutter
Det er ikke let at være storebror Wilhem, når lillebror Hugo har fået et brev fra en, der kalder sig JN. Hugo er overbevist om, at det er Jule Nissen og vil møde ham. Wilhem forklæder sig som detektiv, så Hugo ikke opdager ham, og sammen med Mouritz forfølger han Hugo og Birthe ud til lufthavnen. Her finder Hugo ganske rigtigt endnu et brev fra JN i en flyvemaskine. Hugo og Birthe synes i øvrigt ikke, at det er særlig svært at flyve en flyvemaskine, for det har de lært i Volles Kino, da de så filmen Luftens Helte. Men hvad står der i brevet fra JN?
Frakr. 9
Brødrene Mortensens Jul - Julekuller S01E05
S01E05 15 minutter
Det forlyder, at JN vil møde Hugo i nissers lag. Wilhem er totalt forvirret, men kan det have noget med Svendsens nisseoptog at gøre? Hugo og hans kammerater skal spille nisser, mens Johnny går forrest med Kaffe-Svendsens sædvanlig jule-skilt. Johnny er dybt ulykkelig over hele missionen, så Wilhem laver en aftale med ham, så Johnny kan slippe for at lege julemand. Mouritz er med på idéen, men det var bestemt ikke planlagt, at Wilhem skulle ende i Fru Madsens badekar, og hvorfor tror Hr. Madsen ikke på, at hele lejligheden er fuld af små nisser?
Frakr. 9
Brødrene Mortensens Jul - Luciafiduserne S01E06
S01E06 15 minutter
Lærer Rosén skulle aldrig have sat opslaget op på døren til Svendsens Kaffebar. For så havde Johnny aldrig læst, at der skulle være en musikkonkurrence til skolens store juleafslutning. Wilhem er temmelig ulykkelig, for Rosén har valgt både Mouritz og Wilhem til at gå med i prøven på Luciaoptoget - som de eneste drenge. Heldigvis kan man jo gemme sig i et skab sammen med skolens skelet, for det er smart at have både engle og skelet i samme skab. Men hvad står der i brevet fra JN?
Frakr. 9
Brødrene Mortensens Jul - Abejul S01E07
S01E07 15 minutter
Wilhem og Mouritz stifter en hemmelig Julehaderliga, og deres første opgave bliver at skræmme JN, så han ikke sender flere dumme breve til Hugo. I brevet til Hugo stod der nemlig, at JN ville møde Hugo i den gamle have med de firbenede venner, og Zoologisk Have har netop ansat en julemand. Det kan kun være her Julehaderligaen vil slå til. Men hvem kunne have regnet med, at der kom en gammel dame i vejen? Og hvad lavede brevet fra JN inde i buret?
Frakr. 9
Brødrene Mortensens Jul - Jul og knogler S01E08
S01E08 15 minutter
I brevet til JN stod der, at JN vil nyde musikken og se hvem, der vinder konkurrencen. Wilhem og Mouritz er overbevist om, at JN mener lærer Roséns store musikkonkurrence henne på Nedbørskolen. Mouritz' klaverlærerinde Frk. Abrahamsen skulle aldrig være taget hen på skolen for at høre sin yndlingselev. Hvorfor er skolens skelet med i musikken, når nu lærer Rosén har lovet skoleinspektøren, at i år vil det blive den mest vellykkede musikkonkurrence nogensinde i Nedbørskolens historie? Og hvad med JN, får han en overraskelse, eller kommer der et nyt brev?
Frakr. 9
Brødrene Mortensens Jul - Rock og jul S01E09
S01E09 15 minutter
Mouritz og Wilhem vil indspille deres Julehaderrock på plade. Mouritz har fået fat i en båndoptager og et trommesæt. Fru Madsen er ikke helt kommet sig over, at Mouritz hellere ville spille rock'n roll end spille fint. Men nu skal det være slut. Fru Madsen vil flytte væk fra Mulighedsvej og hen til en finere lejlighed. Nu bliver der for alvor ballade, for Mouritz vil ikke flytte, og Wilhem vil ikke miste sin bedste ven. Wilhem får en idé, og Hugo, Birthe, Sussie og Rudolf er med på den, så da hr. og fru Madsen skal se på den fine nye lejlighed, ja så sker der noget meget mærkeligt, som fru Madsen aldrig vil glemme. Og vi må heller ikke glemme brevet fra JN, som Hugo gerne vil have, at Wilhem læser.
Frakr. 9
Brødrene Mortensens Jul - Snotungen S01E10
S01E10 15 minutter
Onkel August og tante Emma kommer til jul, men allerede i dag kommer deres datter Beatrice alene med toget helt fra Jylland. Sidst Wilhem og Hugo så Beatrice, var hun en lille snottøs. På banegården kan Wilhem og Hugo ikke finde nogen snottøs, men der kommer en stærk jysk pige og kvaser Wilhems hånd. Hugo mener, det må være Beatrice, men det har Wilhem ikke tid til at spekulere over, for Wilhem ser JN gå ind i toget. Nu er det bare sådan, at toget kører - med Wilhem ombord. Hugo og Beatrice tror, at toget kører helt til Kina, så det bliver svært at forklare far og mor, at Wilhem skal holde jul i Kina.
Frakr. 9
Brødrene Mortensens Jul - Rundtur i kanen S01E11
S01E11 15 minutter
JN vil møde Hugo et sted med mange stjerner, hvor man bliver rundtosset. Birthe har fundet ud af, at det er Rundetårn, og Beatrice har læst, at julemanden lander i sin kane oppe på Rundetårn den 11. december, så Hugo, Birthe og Beatrice tager sporvognen ind til Rundetårn. Wilhem og Mouritz kan ikke forfølge dem, da de ingen penge har til bus eller sporvogn, men så får de en idé. Nu bliver det spændende, om Beatrice får stoppet kanen med Hugo og Birthe, som er på vej ned gennem Rundetårn. Og om Wilhem og Mouritz får forklaret politiet, at de er gamle nok til at køre på knallert. Men én ting er helt sikkert - JN er der på en eller anden vis.
Frakr. 9
Brødrene Mortensens Jul - Nissebøger og negerboller S01E12
S01E12 15 minutter
Denne gang er brevet fra JN kun et halvt brev. Resten skal Hugo finde et sted med bøger og især en stor bog om JN og hans familie. Wilhem er slikmester på Muligvisvej, og ingen kan slå ham - det skulle da lige være Beatrice, som udfordrer Wilhem til kamp om, hvem der kan spise flest flødeboller på kortest tid. Med 24 flødeboller i maven er det ikke let at være høflig over for Cigaren - bibliotekets ubestridte børnehader, men høflige er netop, hvad Wilhem og Mouritz skal være for at lede efter den store bog, hvor den anden halvdel af JNs brev er gemt.
Frakr. 9
Brødrene Mortensens Jul - Englebasser S01E13
S01E13 15 minutter
Mor tror ikke på, at Wilhem er syg, selvom han har 50 grader i feber og er helt svedig. Er det fordi, Wilhem sammen med Mouritz skal være med i Luciaoptoget som de eneste drenge? Mor giver Wilhem en jysk forkølelseskur, og så er Wilhem pludselig rask - ikke mere vaseline i hovedet og slet ikke mere termometer på varmeapparatet. Aktion sygdom er slut, og det gælder også for Mouritz. Men hvad er værst? Jysk forkølelseskur eller Beatrice, der inviterer Kaffebarens Hanne til Luciaoptog? Her hjælper kun en edderkop og en brandalarm.
Frakr. 9
Brødrene Mortensens Jul - Kanonjul S01E14
S01E14 15 minutter
Vores stakkels julemand, der måtte holde op i Zoologisk Have, er nu kommet til Muligvisvej sammen med Kanon Knud og hans kanon. Birthe og Hugo beslutter sig for at undersøge, om det skulle være JN, der er i kanonen. Wilhem og Mouritz spørger forgæves hr. Madsen om, hvor meget krudt der skal til for at skyde en julemand rigtig langt væk. Wilhem putter en dobbelt dosis i kanonen, så JN én gang for alle kan blive skudt til Grønland for at passe sit arbejde i stedet for at skrive dumme breve til Hugo. Wilhem ved ikke, at Hugo er nede i kanonen sammen med julemanden.
Frakr. 9
Brødrene Mortensens Jul - Jul Hos Piraterne S01E15
S01E15 15 minutter
Wilhem og Mouritz kidnapper Hugo og binder ham nede i kælderen. Her forhører de ham, men Hugo vil ikke fortælle, hvor JNs brev fører hen. Wilhem og Mouritz bliver godt og grundigt snydt af Birthe og Beatrice, der befrier Hugo. Wilhem og Mouritz får hjælp af Sussie, der kan læse i sin the, at Hugo, Birthe og Beatrice er på vej til Danmarks Akvarium. Julemanden er holdt op hos Kanon Knud og er startet på Danmarks Akvarium, men han kan intet høre efter turen med kanonen. Den sure gamle dame fra Zoologisk Have kan stadigvæk ikke lide julemænd, og hvad laver den anden julemand i to dele inde hos piratfiskene?
Frakr. 9
Brødrene Mortensens Jul - Halleluja S01E16
S01E16 15 minutter
Det er en stor dag for Nedbørskolen. Det er nemlig den store juleafslutning i kirken. Lærer Rosén har brugt uger på dette arrangement, og intet må gå galt. Wilhem synes, det er tåbeligt at gå i kirke og klæde sig som en dukkedreng. Mor gider ikke høre på Wilhems vrøvl, men pludselig synes Wilhem, det er alle tiders at gå i kirke og pænt tøj. Måske fordi Hanne skal synge i kirken. Selvfølgelig går alt galt. Johnny vil også synge i kirken. Wilhem kommer i vejen for Johnnys knallert og må låne Mouritz' tøj, og så er der bolchet, der kommer galt i halsen. Men hvad laver JN i kirken?
Frakr. 9
Brødrene Mortensens Jul - Godt Nytår S01E17
S01E17 15 minutter
Hugo vil ud i skoven og fælde et juletræ til far og mor. Da de kommer hjem, finder Wilhem og Mouritz et brev fra JN gemt i juletræet. Nu er de sikre på, at JN er lige i nærheden - måske er han gemt i en af de snemænd, som Johnny har bygget. Wilhem beslutter sig for, at begge snemænd skal skydes afsted. Mouritz ved ikke helt, om det er klogt at bruge panserraketterne fra krigens tid, som farbror Børge har gemt i Madsens kælder. I dag bliver det rigtig nytår på Muligvisvej, og så er det endda politiet, der starter det hele.
Frakr. 9
Brødrene Mortensens Jul - Kære H... S01E18
S01E18 15 minutter
Wilhem ved, hvem JN er, og nu skal han afsløres. Mouritz er helt med på, at JN kun kan betyde Johnny Nielsen, og de bliver enige om at bryde ind hos Johnny for at afsløre ham. Og det skal ske i aften, mens Johnny og Hanne er i biografen. Wilhem og Mouritz finder en skrivemaskine hos Johnny, og der er et brev i, der starter med Kære H. Nu er Wilhem og Mouritz helt sikre på, at de har fundet JN.
Frakr. 9
Brødrene Mortensens Jul - Sorteper S01E19
S01E19 15 minutter
Hanne har fødselsdag, og Wilhem må og skal ned i Kaffebaren for at sige tillykke. Men det bliver meget svært, for det er i dag, at Onkel August og Tante Emma kommer helt fra Jylland for at holde jul. De kommer endda for tidligt, så Wilhem når ikke at slippe af sted inden frokosten, og det er slemt, for Onkel August og Tante Emma har selv mad med, og en rigtig jysk julefrokost er ikke for sarte københavnermaver. Og så spiller man selvfølgelig Sorteper om opvasken. Stakkels Wilhem. Det bliver ikke let at nå ned til Hanne i Kaffebaren, og midt i al mavepinen kommer der et brev fra JN.
Frakr. 9
Brødrene Mortensens Jul - Skæg og Julemænd S01E20
S01E20 15 minutter
I dag vil JN møde Hugo på anden sal. Hugo skal bare tage den rullende trappe, og det passer fint, for hele familien skal ind til byen og i stormagasinet. Den 20. december bliver en dag, som stormagasinet aldrig glemmer. Onkel August bliver rigtig sur over, at trappen ruller og prøver at reparere den. Hugo og Birthe prøver gaverne for at være sikre på, at de vil ønske dem, og Wilhem og Mouritz kan ikke få julemanden til at indrømme, at han kender Hugo Mortensen. Om aftenen ender hele familien Mortensen hos Madsens, fordi Onkel August har repareret Mortensens toilet.
Frakr. 9
Brødrene Mortensens Jul - Stjerneskud S01E21
S01E21 15 minutter
JN har givet besked om, at han vil vise sig for Hugo, men først skal der samles 20 kroner ind til Frelsens Hær, ellers kommer han ikke. Hugo forsøger at få Tante Emma til at spytte i Rasmus Klump, men det giver kun 25 øre. Så får Wilhem den idé, at de kan optræde på torvet med deres Julehaderrock. Beatrice er sikker på, at de vil få flere penge i kassen, hvis hun spiller på trommer. Da det bliver mørkt, kravler Wilhem og Mouritz op på taget for at se JN. Den aften er Tante Emma ved at dø af skræk, fordi hun tror, at mesterforbryderen Det Borende X er på spil, men den klarer Onkel August med sin spade.
Frakr. 9
Brødrene Mortensens Jul - Hvem Har Du Kysset I Din Gadedør S01E22
S01E22 15 minutter
Hugo synes, der er mange ting, som skal på plads inden jul: Birthes mor er ked af, at Birthe savner sin far. Johnny og Hanne kan ikke rigtig finde ud af at sige det med kærligheden, og så er der den store talentkonkurrence nede på Svendsens Kaffebar. Vinderen kommer med i Otto Leisners store juleshow lillejuleaften. Mouritz er helt sikker på, at hvis Wilhem vinder konkurrencen, så vinder han også Hannes hjerte. Men Wilhem kan ikke synge. Det kan Rudolf derimod. Men selvfølgelig går det galt, da Onkel August og Tante Emma får sceneskræk. JN er der også, og han har lagt et brev ned i kaffekanden.
Frakr. 9
Brødrene Mortensens Jul - Volles Kino S01E23
S01E23 15 minutter
Hos familien Mortensen er der julehygge, mens man pynter juletræet, men far får hold i ryggen, da han løfter Hugo op med stjernen. JN vil møde Hugo et sted, hvor der er mange mennesker, og nogle af dem er ti meter høje. Wilhem er sikker på, at JN vil møde Hugo i biografen. Hanne vil gerne med Wilhem i biografen, da hun er alt for nervøs til at se Johnny i Otto Leisners Juleshow. Mouritz inviterer Beatrice i biografen. Hugo og Birthe vil også med og kommer uden at spørge nogensomhelst. Det kan godt være, at JN er i biografen, men det er ikke JN, Wilhem husker bedst fra den biograftur. Og så går Madsens tv i stykker, da Onkel August vil reparere det.
Frakr. 9
Brødrene Mortensens Jul - En Julehemmelighed S01E24
S01E24 15 minutter
Det er juleaften i dag, men Wilhem er ikke rigtig i julestemning. Wilhem har fundet ud af, hvem JN er, og så kan han ikke glemme den smukke pige fra biografen. Nede hos Svendsen i Kaffebaren er der slet ikke julestemning, for det viser sig, at Svendsen skal holde jul helt alene. Hjemme hos familien Mortensen går det heller ikke så godt. Fars ryg er stadig et problem, og Onkel August hugger alle mandlerne i stykker, så de ikke har én eneste hel mandel til risengrøden, og så kan man ikke få mandelgaven. I øvrigt mener Onkel August, at der er noget galt med ovnen, og så kan de heller ikke få and. Men højt, højt oppe i himlen sker der noget mystisk, og der venter Muligvisvej en julehemmelighed.
Frakr. 9

Medvirkende

Hans Kristensen
Hans Kristensen
Instruktør
Per Damgaard Hansen
Per Damgaard Hansen
Puk Grasten
Puk Grasten
Sofie Lassen-Kahlke
Sofie Lassen-Kahlke

Lignende