Tinka og kongespillet

Tinka og kongespillet

1 sæson201925 min / AfsnitDrama, Eventyr
For alle
S01Sæson 1
24 afsnit
Køb denne sæson

Tinka og Kongespillet er TV2's julekalender fra 2019.

Undertekster
Tinka og kongespillet - 1. december
S01E01 25 minutter
Det er med stor glæde og forventning, at Tinka forlader sit trygge barndomshjem hos Nille for at flytte op på slottet til sin far, hvor hun i dag skal udnævnes som arving til tronen. Glæden afløses af sorg, da det viser sig, at Kong Storm ikke vender hjem fra sin rejse. Tinka flygter ind i menneskenes verden for at søge trøst hos sin bedste ven Lasse, som samme dag er blevet sendt hjem fra sin efterskole på en tænkepause. Sammen drager Tinka og Lasse ind i Nissernes Rige, hvor der venter dem endnu en overraskelse - for i og med Kong Storm ikke nåede at udnævne Tinka som tronarving, står riget nu uden regent, og et spil om tronen sættes derfor i gang.
Frakr. 9
Tinka og kongespillet - 2. december
S01E02 25 minutter
På slottet offentliggør Skir nyheden om Kongespillet. Tinka kæmper med sin egen tvivl om, hvorvidt hun havde gjort sig fortjent til titlen som kronprinsesse, eller om udnævnelsen af hende blot var et spørgsmål om at følge traditionerne. På Søgaard har Maja, efter at være gået på pension, taget hul på de helt store overvejelser omkring sin fremtid. Lasse tager Mikkel med ind i Nissernes Rige, hvor der samme aften afholdes en lysrejse for Storm. Tinka får sagt farvel til sin far og tager en stor beslutning.
Frakr. 9
Tinka og kongespillet - 3. december
S01E03 25 minutter
Tinka er fast besluttet på at få en plads i Kongespillet, men det kræver, at en af de fire Kongsemner afstår deres plads til fordel for hende. Med Lasses hjælp forsøger hun at overtale én af dem til at træffe et afgørende valg, inden solen går ned. Nille besøger Mikkel i værkstedet på Søgaard og fortæller ham om sin bekymring over Tinkas beslutning. I Ensomhedens Tårn besøger Ingi for første gang Fileas. Hun præsenterer ham for en plan for, hvordan de to sammen kan overtage magten i Nissernes Rige.
Frakr. 9
Tinka og kongespillet - 4. december
S01E04 25 minutter
Laxes af De Sydlige Øer har valgt at overdrage sin plads i Kongespillet til Tinka, og de fire Kongsemner skal i dag præsenteres for folket, inden Kongespillet kan begynde. Tinka er nervøs og Lasse råder hende til, at vise folket hvem hun er, ved bare at være sig selv. På Søgaard gør resten af familien sig klar for at følge med ind i Nissernes Rige. Mikkel har lovet Nille at bygge hende en ny bænk, efter den gamle gik i stykker. I Ensomhedens Tårn udtænker Ingi og Fileas en plan for, hvordan de kan bruge Tinkas status som halvmenneske imod hende.
Frakr. 9
Tinka og kongespillet - 5. december
S01E05 25 minutter
Kongsemnerne bliver præsenteret for den første prøve i Kongespillet. Det står dem frit for, hvordan de bedst forbereder sig til prøven, som finder sted næste dag. Tinka og Lasse leder efter noget i Storms gemakker, der kan hjælpe Tinka, og her overraskes de af Ingi. Hjemme hos Nille er Mikkel ved at være færdig med den nye bænk, og Astrid gør alt, hvad hun kan for at udskyde turen hjem til Søgaard.
Frakr. 9
Tinka og kongespillet - 6. december
S01E06 25 minutter
Det er blevet tid til 'Kongens mod', som er den første prøve i Kongespillet. Falke, Grot og Birk har bevæbnet sig med bue, økse og kniv. Tinka har kun medbragt det blå halssmykke, som hun fandt blandt sin fars ting dagen før. På Søgaard er Maja, med støtte fra Astrid, ved tage sig mod til at få tømt dyrelægeklinikken. Lasse, som ikke rigtigt har fået gjort noget ved situationen med værelseskammeraten på efterskolen, må indse, at konflikten i hans fravær spidser til.
Frakr. 9
Tinka og kongespillet - 7. december
S01E07 25 minutter
Lasse er vågnet til et hav af vrede beskeder fra kammeraterne på efterskolen. Tinka er overbevist om, at den næste prøve har noget med styrke at gøre og følger efter Falke for at kopiere hendes træningsprogram. I Kongernes hal vågner Grot med en voldsom allergisk reaktion. Astrid lover at hjælpe Grot på den betingelse, at hun må få de fire troldeøjne, som Grot fandt i krypten dagen før. I selskab med Tinka og Falke finder Lasse omsider modet til at fortælle, hvorfor alle på efterskolen er så vrede.
Frakr. 9
Tinka og kongespillet - 8. december
S01E08 25 minutter
Tinka og Lasse forbereder sig til Kongespillets anden prøve. På Søgaard forbereder Mikkel og Astrid sig til, at de skal på besøg hos Nille. Ingi overbeviser Lasse om, at der er god grund til at være mistænkelig overfor de andre Kongsemner, og hun inviterer sig selv med til middagsselskabet hos Nille samme aften.
Frakr. 9
Tinka og kongespillet - 9. december
S01E09 25 minutter
I sidste øjeblik, inden prøven går i gang, når Tinka frem til Himmeltårnet med sin vogn. Tinka er ved godt mod, selvom stenen er tung og vognen svær at trække afsted. På Søgaard dukker Nille op på uventet besøg og udspørger Maja om Mikkel. I Himmeltårnet har Falke sat gang i en plan, der ser ud til at lykkes. Idet Tinka sætter farten op, går noget pludseligt galt.
Frakr. 9
Tinka og kongespillet - 10. december
S01E10 25 minutter
Efter endnu et nederlag er Tinka usikker på, om hun har evnerne til at vinde Kongespillet. Lasse derimod er overbevist om, at der er nogen, der prøver at sabotere prøverne. Mikkel har taget mod til sig og tager alene ind i Nissernes Rige for at invitere Nille med til juletræsfældning. Ingis plan om at så splid imellem Kongsemnerne ser ud til at lykkes. Grebet af sin egen succes lader Ingi følelserne få frit spil, og hun løfter sløret for noget af alt det, hun går og gemmer på.
Frakr. 9
Tinka og kongespillet - 11. december
S01E11 25 minutter
Skir præsenterer den sidste prøve 'Kongens Kløgt'. I stedet for at forberede sig til morgendagens prøve vælger Tinka at hjælpe nissen Hilde. Men hun bliver ikke den eneste nisse, der vælger at hjælpe. På Søgaard forsøger Nille på Birks opfordring at tage sig sammen til at fortælle Mikkel om sine følelser for ham. Men pyntegrønt og kærlighedserklæringer går ikke nemt hånd i hånd.
Frakr. 9
Tinka og kongespillet - 12. december
S01E12 25 minutter
Tiden er kommet til Kongespillets tredje prøve 'Kongens Kløgt'. Hvis ikke både Tinka og Birk får point i prøven i dag, er de ude af Kongespillet. På Søgaard kaster Astrid og Maja sig over slægtsforskning og finder frem til et vigtigt tidspunkt i historien, som kan få afgørende betydning for Tinka. Fileas udnytter sine overtalelsesevner og den nye kåbe, han har fået af Ingi, til at skaffe sig informationer om Kongespillet.
Frakr. 9
Tinka og kongespillet - 13. december
S01E13 25 minutter
I Nissernes Rige er alle Kongsemnerne berørt af Birks ulykke, som betyder hans udtræden af Kongespillet. Tinka, Falke og Grot har hver vundet ét point, og det udløser nu en sidste afgørende prøve. Astrid fortæller sin far om en skik fra gamle dage. Selvom det ifølge Mikkel er den rene overtro, er det måske alligevel værd at prøve.
Frakr. 9
Tinka og kongespillet - 14. december
S01E14 25 minutter
Tinka og Lasse opsøger Skir for at finde ud af, om Kong Bokils sværd kan hjælpe Tinka igennem den sidste og afgørende prøve 'Kongens Valg'. På Søgaard slår Mikkel knuder på sig selv for at slippe af med Astrid og Maja, så han kan få lov til at være lidt alene med Nille. Fileas tester tårnvagternes loyalitet og indvier Ingi i en helt ny plan for, hvordan han kan blive konge.
Frakr. 9
Tinka og kongespillet - 15. december
S01E15 25 minutter
Tinka og Lasse får uventet selskab på vej til Lasses efterskole for at finde Kong Bokils magiske sværd. Da de ankommer til efterskolen, venter der, til Lasses store ærgrelse, endnu flere overraskelser. På Søgaard får Mikkel og Nille besøg af Mikkels gamle arkitektkollega Stefan og hans kone Dorte, som bliver meget glad for Astrids nyeste adventskrans.
Frakr. 9
Tinka og kongespillet - 16. december
S01E16 25 minutter
På efterskolen møder forstanderen Gitte tidligere end forventet. Hun er både glad og overrasket over at se Lasse på skolen og inviterer ham til en snak på sit kontor. Tinka og Falke bliver i samme omgang sendt til undervisning sammen med Pelle. På Søgaard overraskes Mikkel af Aamund, som på egen hånd er draget ind til menneskene for at finde sin datter. Mikkel overbeviser Aamund om, at han skal lære ham at danse Nordlandspolka, som Mikkel ved, at Nille holder meget af.
Frakr. 9
Tinka og kongespillet - 17. december
S01E17 25 minutter
Tinka forsøger med hjælp fra sine venner at få Kong Bokils sværd til at vise sine magiske evner. Ingi tilbyder at hjælpe Tinka med sværdtræningen. Skir giver et velmenende, men skæbnesvangert råd, og Grot opsøger Birk, som fortsat ligger bevidstløs i Bjergis kammer.
Frakr. 9
Tinka og kongespillet - 18. december
S01E18 25 minutter
Tinka forsøger at finde ro i hestestalden hos Gnist inden 'Kongens Valg'. Prøven, der afgør, hvem der bliver nissernes dronning, finder sted i Skumringsskoven. To kongsemner træder ind, kun én regent træder ud. På Søgaard dukker Nille op med noget på hjerte, som hun skal tale med Mikkel om. Lasse tager en forhastet beslutning og skiller sig af med noget, han har kært.
Frakr. 9
Tinka og kongespillet - 19. december
S01E19 25 minutter
I dag skal det fejres med en stor fest i Kongernes Hal, at Kongespillet er slut. Tinka har dog svært ved at ryste følelsen af at have vundet Kongespillet på de forkerte betingelser af sig. I skoven udenfor Kongsby sætter Ingi planen om at overtage tronen i værk. På Søgaard bliver Lasse og Mikkel enige om, at det med mennesker og nisser nok alligevel ikke rigtigt dur.
Frakr. 9
Tinka og kongespillet - 20. december
S01E20 25 minutter
Ingi og hendes generaler slår hårdt ned på alle, der forsøger at gøre den mindste smule oprør, nu de har overtaget magten i Nissernes Rige. Deres største bekymring er Falke, som er på fri fod. I Ensomhedens Tårn kan Fileas næsten smage ’friheden’, mens Tinka, Nille, Aamund, Birk og Grot er sat bag tremmer i Kongernes hal. Lasses efterskolekammerater er glade for at se ham og Pelle på scenen sammen igen, men lige som de skal til at spille deres nye sang, dukker Falke op.
Frakr. 9
Tinka og kongespillet - 21. december
S01E21 25 minutter
Tinka er blevet smidt i Ensomhedens Tårn. Fileas synes, at Ingi har snydt både ham og Tinka, og at de to derfor bør arbejde sammen for at komme ud af tårnet. Imens forsøger Ingi at overbevise sine andre fanger om det kloge i at støtte hendes magtovertagelse. Lasse og Falke har lagt en plan for, hvordan de får Tinka ud af tårnet, og Maja opretter en datingprofil på nettet. Men til hvem?
Frakr. 9
Tinka og kongespillet - 22. december
S01E22 25 minutter
Da de er befriet fra tårnet, lægger Tinka, Lasse og Falke en plan for, hvordan de kan besejre Ingi. I Ensomhedens Tårn overtaler Fileas Ingi til at slippe ham ud. Han lover til gengæld at hjælpe hende med at få hævn over Tinka. Men er Tinkas onkel Fileas overhovedet til at stole på? På Søgaard har Maja slet ikke tid til at hjælpe med at slæbe juletræet indendørs. Hun skal nemlig på date.
Frakr. 9
Tinka og kongespillet - 23. december
S01E23 25 minutter
Med Fileas’ hjælp lykkes det for Tinka, Lasse og Falke at få lokket Ingi i baghold i skoven. Men Ingi har klogt taget sin trofaste general Rimbod med. Det komplicerer opgøret med Ingi, og Tinka må kæmpe for sit liv for at forhindre Ingi i at få lukket Lasse ude af Nissernes Rige for evigt.
Frakr. 9
Tinka og kongespillet - 24. december
S01E24 25 minutter
Tinka har brug for Lasse som den femte repræsentant i Samlingen, som skal regere Nissernes Rige. Men Lasse er fast besluttet på at tage tilbage til efterskolen. På Søgaard er stemningen trykket, og selvom Astrid træder til, mangler der nogen, før det rigtigt kan blive jul i menneskenes verden.
Frakr. 9

Medvirkende

Christian Grønvall
Christian Grønvall
Instruktør
Josephine Højbjerg
Josephine Højbjerg
Ellen Hillingsø
Ellen Hillingsø
Christian Tafdrup
Christian Tafdrup

Lignende